SAH 2023 ÇEVRİMİÇİ KONFERANSI / YUVARLAK MASA TOPLANTISI: Mimarlık Tarihi Alanındaki Akademik Dergilerin Kapsama Alanını ve Ulaşılabilirliğini Nasıl Artırabiliriz?

21 Eylül 2023, Perşembe, 20:00-21:30.

İYTE Mimarlık Bölümü öğretim üyesi ve International Journal of Islamic Architecture (IJIA) dergisi editörü Doç. Dr. Kıvanç Kılınç, mimarlık ve kent tarihi alanındaki tanınmış uluslararası akademik dergilerin editörlerini bir yuvarlak masa toplantısında bir araya getiriyor. Tartışmanın ana başlıkları, erişilebilirliğin, kapsayıcılığın ve okur kitlesinin artırılması. Dergi içerikleri nasıl çeşitlendirilebilir ve coğrafi olarak nasıl daha kapsayıcı olabilir? Henüz yeteri kadar çalışılmamış veya mali destek bulamamış yeni araştırma konuları nasıl gündeme taşınabilir? Dünyanın kıyıda kalmış, önemsiz addedilmiş mimari ve kentsel varlıklarını çalışan araştırmacılara ses olabilmek için hangi format ve içerik düzenlemelerine gidilmeli? Açık erişimin türleri, dijital yayıncılığın imkan ve kısıtları neler? Genç araştırmacılara alan sağlayabilecek yeni editoryal yaklaşımlar ne olabilir? Toplantı, alanın saygın kuruluşlarından ‘Society of Architectural Historians’ (SAH) tarafından düzenlenen konferans kapsamında, çevrimiçi formatta, 21.09.2023 tarihinde 20:00-21:30 saatleri arasında gerçekleşecek. Detaylı bilgi ve kayıt için: https://www.sah.org/2023.

Toplantı Yürütücüsü: Kıvanç Kılınç, İYTE; International Journal of Islamic Architecture (IJIA)

Katılımcılar: Alice Y. Tseng, Boston University; Yardımcı Editör, Journal of the Society of Architectural Historians (JSAH); Samantha Martin, University College Dublin; Baş Editör, Architectural Histories; Rosemary Wakeman, Fordham University; Editör, Urban History Journal; Patricia Blessing, Princeton University; Yönetici Editör (IJIA)