İYTE Mimarlık Fakültesi Potlaç Şenliği

Bu yıl ilki düzenlenen Mimarlık Fakültesi Potlaç Şenliği, 2 mayıs 2019 tarihinde, ben İYTE Mimarlık Fakültesi’ndenim diyen herkesin coşkulu katılımıyla kutlandı.

Potlaç, “ABD’nin ve Kanada’nın kuzeybatı Pasifik sahillerinde kalan tarihsel yerleşim alanlarındaki Kuzey Amerika yerli (Kızılderili) topluluklarında görülen ve vermek, bağışlamak, beslenmek gibi anlamlarda Türkçeye çevirebileceğimiz son derece ilgi çekici bir ritüel” (Gültekin 2015). Potlaç kültürünün özünde paylaşım, birliktelik, eşitlik ve dayanışma var.

Buradan hareketle, biz de fakülte olarak akademik ve idari personelimiz ile birlikte lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerimiz ve onların yanısıra ben İYTE Mimarlık Fakültesi’ndenim diyen herkesin coşkulu katılımıyla baharı kutladık.

Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Potlaç şenliğimizi gelenekselleştirmek ve her yıl artan bir coşkuyla kutlayabilmek dileğiyle.