Değerli İYTE’liler;

Bir dizi olarak düzenlemeyi planladığımız İYTE’nin doğal varlıklarını işaretleme atölyelerinin ilki 23 Mayıs, Salı günü başlıyor.  Zeytin, maki, çam ve diğer bitki varlıklarımızın işaretleneceği bu atölyelerden birincisinin nesnesi; ZEYTİN. Bu atölyede kampüsümüzdeki zeytin ağaçlarının tür, yaş, durum ve konumlarını tespit edilecektir.  Öğrencilerimiz ve idari/akademik personelimizin katılımıyla kolektif bir biçimde elde edilecek veriler coğrafi bilgi sistemine aktarılacaktır.  Öte yandan açık veri paylaşımı, zeytin ve zeytincilik, vatandaş bilimi gibi popüler ve önemli konular hakkında bilgiler de edinilecektir. Coğrafi işaretleme yöntemleri ve CBS hakkında eğitimler de verilecektir.

Atölye katılımı hakkında detaylı bilgiler;

Kazanımlar;

• CBS veri toplama yöntemleri ve toplanan bilgilerin haritalama ve görselleştirme işlemlerini tanıma
  • Zeytin bitkisi ve gelişimi hakkında bilgiler
  • Farkındalık seviyesini yükseltici vatandaş bilimi öğretisi
  • Kampüs doğal değerleri hakkında bilinç
  • Kolektif bilgi/Veri üretimi

Atölye Nasıl Yürütülecek?

Atölyemiz iki gün sürecektir. Program akışında ise ilk gün saat 12.45-16.00 arası kuramsal ve teknik bilgilerin aktarılacağı sunum ve uygulamalar Mimarlık Konferans Salonu ve bahçesinde düzenlenecektir. Ardından ikinci gün saat 12.30 ve 14.00 arası kampüs içinde gruplara ayrılarak arazi çalışmaları yapılacaktır.

Atölyeye Kimler Katılabilecek?

• Doğayı seven ve korumak isteyen vatandaş bilinci yüksek İYTE’ li lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve idari, akademik personeli

Atölye Ne Zaman Yapılacak?

23 Mayıs Salı (13:00-16:00) ve 24 Mayıs Çarşamba (12:30-14:00) günleri

Atölye Nerede Yapılacak?

• 23 Mayıs Salı– Mimarlık Fakültesi A Blok- Konferans Salonu
  • 24 Mayıs Çarşamba– Mimarlık Fakültesi Amfi Ortak Alan

İletişim ve Kayıt için;

Kontenjan sınırlı olduğundan aşağıdaki adrese mutlaka önceden kayıt yaptırılması gerekmektedir.

surdurulebilir@iyte.edu.tr

Detaylı Atölye Programı;

23 Mayıs 2023 Salı

1. 12:45- Prof. Dr. Şeniz ÇIKIŞ